Hvordan forhindre blokkeringer i avløpet
Et tett avløp er ikke noe du vil ha. Dette kan bety både store skader og unødvendige utgifter. Det er mulig å fra alle tilbakeslag fra avløpsrøret under vasken, til toalettet og på vaskerommet. I dette blogginnlegget har vi listet opp noen enkle tips om hvordan du kan forhindre tette avløp i hjemmet ditt. I innlegget har vi hovedsakelig fokusert på et av de vanligste stedene – kjøkkenet. Årsaken er at det vanligvis er mye fett og matrester i omløp i disse avløpsrørene. For det mange ikke vet er at når fettet avkjøles, stivner det og danner en plugg hard som stein.

Ingen fett og mat i vasken
Et av de viktigste punktene for å forhindre tilstopping i røret under vasken er ikke å skylle ned fett og matrester. Mat kan være en selvfølge, men matfett er en utrolig stor faktor i tette rør. Enten du vasker hånd eller bruker oppvaskmaskin, er det viktig at du tørker av stekepannen og platen med kjøkkenpapir før du skyller rent.

Hvis du har skyldt ned fett i vasken i en lengre periode, kan dette legge seg i avløpsrøret. Hvis du vil rengjøre rørene og redusere fettlaget selv, er et alternativ å skylle med så varmt vann som kranen tillater sammen med vaskemiddel. Hvis det er en mulighet, er det bra å la den stå og løpe en stund. Hvis du ikke gjør dette med jevne mellomrom, vil fettlaget vokse og til slutt forårsake blokkeringer i røret.

Har du allerede blitt berørt?
Hvis du allerede har hatt blokkering i en eller flere avløp hjemme? Og du har prøvd å skylle med varmt vann uten å lykkes? Kanskje du vet at stoppet ikke er forårsaket av fett og matrester? Ja, da er det beste alternativet å kontakte oss. Vi løser alle slags stopp, og du trenger ikke å bekymre deg for at skaden blir verre. Hos SSG Norge er vi også på vakt 24 timer i døgnet, noe som betyr at du alltid kan ringe oss på 03360.